Leuke kuipjes, veel jets, mooie waterval.....

Wij merken dat veel mensen niet heel veel verder kijken bij aanschaf van een spa. Waar vaak geen aandacht aan wordt besteed is de bodem waar de spa op staat. Net als de fundering van je huis is dat onzichtbaar maar heel er belangrijk.  

Bovenstaande foto laat de onderkant van een spa zien waarbij deze volledig is verrot. Bij de bovenste pijl zie je de onderbalk, de fundering, welke compleet is doorgerot, de onderste pijl wijst naar een van de pompen die gewoon zichtbaar door de onderkant heen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Afgezien van de structuur van de spa is er ook geen sprake meer van enige isolatie via de bodem. Omdat alles is gaan verzakken waren er zeer veel lekkages in deze spa. 

Deze spa is opgebouwd met een houten frame en als enige bescherming is er een kunststofplaat aan de onderzijde tegen het frame geniet. 

Wij adviseren altijd om spa met een kunststof bodemkuip te nemen (niet alleen een plaat) en een frame van kunststof of metaal. De levensduur van je spa zal dan veel langer zijn.  

Mocht je een spa aanschaffen met een houten frame zorg dan altijd dat deze zo geplaatst wordt dat er enige ventilatie is, zodat het frame kan drogen als het nat wordt. Dus niet in een put of direct op de aarde. 

De HotSpring Highlife baden zijn volledig van kunststof en alle Aquavia baden zijn voorzien van een kunststof bodemkuip en stalen frame.